Het is in veel bedrijven gebruikelijk om een Kerstpakket – Kerstpakkettenplaza te schenken aan de werknemers als blijk van waardering voor hun inzet in het afgelopen jaar. Het is een goede manier om de goede band met je personeel te stimuleren. Maar hoe zit het met je klanten? Het is ook een goed idee om vaste klanten te bedanken voor hun loyaliteit. Wat is daarvoor een beter moment, dan de kerst? We geven je hier tips voor een kerstpakket voor klanten!

Een blijk van waardering

Je klanten zijn het fundament van je bedrijf. Zij zijn de reden van jouw bestaan. Het is daarom goed om in deze periode van het jaar hier eens bij stil te staan. Een succesvol bedrijf runnen betekent een prettige interactie tussen ondernemer en klant, waarbij de continuïteit van deze relatie essentieel is. Door je klant extra service en vriendelijkheid te bieden, creëer je een band die ervoor zorgt dat klanten uit loyaliteit niet overstappen naar jouw concurrent. Een kerstpakket aan het einde van het jaar is een goede manier om jouw dankbaarheid te uiten. 

Let op hoe je het kerstpakket aanbiedt

Het is niet alleen belangrijk wat je geeft, maar ook hoe je dit doet. Heb je de mogelijkheid om het kerstpakket persoonlijk te overhandigen? Dit verdient uiteraard de voorkeur. Je kunt dan meteen een vriendelijk woord doen. Misschien is dit niet haalbaar. In dat geval kun je ook overwegen om een kerstborrel te organiseren voor je klanten. Je kunt je klanten dan allemaal toespreken en persoonlijk het geschenk overhandigen. Wonen je klanten verspreid door het hele land? Denk dan ook eens aan een online bijeenkomst. Je kunt het pakket vervolgens verzenden en een persoonlijk berichtje meesturen. 

Tip: maak het kerstpakket persoonlijk 

Een relatiegeschenk in de vorm van een kerstpakket maakt alleen maar indruk als je laat merken dat je dit met plezier en dankbaarheid doet. Het moet niet overkomen als een verplichting. Daarom is het belangrijk dat je het kerstpakket een persoonlijk tintje meegeeft en niet zomaar een standaard pakketje toezendt. Kies bijvoorbeeld voor een kerstpakket waarin de kernwaarden en de boodschap van jouw bedrijf doorklinken. Personaliseer het geschenk met jouw logo. Wanneer je een geschenk aanbiedt, waar je klant echt iets aan heeft en het mogelijk dagelijks gebruikt, vergroot je ook nog eens jouw naamsbekendheid!

Wat geef je uit aan een kerstgeschenk voor klanten?

Dat hangt uiteraard van jouw budget af. Heb je veel klanten, dan kan het aanbieden van een groot of luxe kerstpakket aan iedere klant algauw erg kostbaar worden. Daarbij kun je ook nadenken over of je wel aan iedere klant een geschenk aanbiedt. Misschien heb je een klein groepje vaste klanten, die je eens een keer extra wilt bedanken? Daarnaast maak je meer indruk met een origineel cadeau, dan met een groot cadeau. Een klein presentje met een persoonlijke boodschap is meer waard, dan een groot onpersoonlijk cadeau. Komen de feestdagen al in zicht? Begin dan op tijd met nadenken over hoe je dit wilt aanpakken.