Teamtraining is dé manier om de band tussen jou en je collega’s te vernieuwen en jullie samenwerking naar een hoger niveau te brengen. Werken jullie al lange tijd elke dag op dezelfde manier, en merken jullie dat de dagelijkse sleur het over begint te nemen? Of heeft de lange tijd van thuiswerken en online vergaderingen ervoor gezorgd dat jullie groepsdynamiek verdwenen is? Dan is dit precies wat jullie nodig hebben. Lees verder op deze pagina om er alles over te weten te komen, en om erachter te komen welke vorm het beste bij jullie past.

Hoe ziet een teamtraining eruit?

Het wordt vaak verward met teambuilding, maar toch is er een aantal verschillen. Zo is teambuilding meer geschikt voor een nieuwe groep mensen, terwijl je met een teamtraining de samenwerking van team dat al lang samenwerkt kan veranderen en verbeteren. Er wordt dus iets meer gefocust op jullie samenwerking dan bij teambuilding, wat helpt om jullie communicatie, vertrouwen en groepsdynamiek naar een hoger niveau te tillen. Overigens betekent dit niet dat je dit alleen zou kunnen doen met je collega’s. Veel activiteiten kunnen ook met een sportteam of gewoon een paar vrienden erg leuk zijn. Er zijn veel verschillende vormen beschikbaar. Je kunt denken aan fysieke dingen, zoals een hindernisbaan, of een meer psychologische uitdaging, waarbij jij en je collega’s hard moeten nadenken bij een puzzel of escaperoom. Sommige bedrijven bieden zelfs interactieve spel- en sketch shows. In ieder geval zal het een unieke ervaring zijn waarbij veel gelachen wordt en waar jouw team veel van zal kunnen leren.

Nog meer voordelen van teamtraining

Naast de positieve punten die al voorbij zijn gekomen, zoals het verbeteren van jullie communicatie, het hernieuwde vertrouwen dat je opbouwt, en de onvergetelijke ervaring, zijn er nog meer voordelen. Zo helpt het jullie om even uit de dagelijkse sleur te komen, als jullie voor een lange periode druk bezig zijn geweest op kantoor. Ook kunnen teamtrainingen je beter leren plannen, leer je hoe je reageert op een verandering in leiderschap of zie je hoe jouw collega’s omgaan met bepaalde situaties. De combinatie van al deze lessen met een gezonde dosis humor maken dat jullie een onvergetelijke ervaring zullen meemaken.

Welke vormen zijn er beschikbaar?

Zoals al is gebleken bestaat teamtraining in alle soorten en maten. Bij Teamspeling wordt altijd gezocht naar een combinatie van de ontwikkelingen die teamtraining biedt en een goede sfeer met veel humor. Op dit moment is er keuze uit programma’s die gericht zijn op het omgaan met werkdruk, activiteiten die jouw team helpen om op een positieve manier feedback te geven, en een programma dat ingaat op de manier waarop jullie vergaderingen verlopen. De meeste van deze activiteiten zijn geschikt voor groepen tot wel 16 personen, maar vraag gerust of een groter gezelschap ook mogelijk is. Bovendien worden deze trainingen ook online aangeboden, voor als jullie op zoek zijn naar een ontwikkeling voor jullie team, vanuit het comfort van jullie eigen werkplek of woonkamer.

Geef je team weer een boost met de activiteiten van TeamSpeling!