Iedere ondernemer heeft wel een klein percentage klanten die behoorlijk traag zijn met betalen. Die het niet echt nauw nemen met betaaltermijnen en soms zelfs niet eens reageren op herinneringsfacturen. Als ondernemer in Rotterdam wil je je klantrelatie niet meteen schaden. Maar als het wachten op je geld te lang duurt, zul je toch in actie moeten komen. Na diverse aanmaningen hoef je dan nog niet meteen aan te kloppen bij het gerecht. Er is gelukkig nog een tussenfase waarin de schuld alsnog door je klant kan worden voldaan. Dat kan door je factuur uit handen te geven aan een incassobureau Rotterdam. Een incassobureau heeft geen juridische dwangmiddelen voorhanden zoals beslag leggen op tegoeden van je wanbetaler. Maar heeft wel degelijk overredingskracht om zo de schuld voor je te innen.

Stevige bijstand van het incassobureau Rotterdam

Je hebt de stap gezet om je factuur via een incassobureau te laten innen. Je hebt meteen baat van de kwaliteit van het bureau personeel. De juristen en deurwaarders kennen het klappen van de zweep. Zij weten zeer gemotiveerd je wanbetaler te benaderen en te overreden de schuld te voldoen. Het is óf dat óf de voor niemand leuke stap naar een gerechtelijk procedure. Jouw debiteur krijgt ook vriendelijk maar glashelder te horen hoe zijn kosten dan zullen gaan oplopen.

Succesvolle impact van het incassobureau Rotterdam

Een incassobureau bewerkt je wanbetaler vriendelijk maar ook direct. Hele grote consequenties worden je schuldenaar nog niet voorgespiegeld. Maar wel dat hij het traject naar hoge bijkomende kosten aan het inslaan is, door jou niet te betalen. Met verhelderende gesprekken probeert het incassobureau Rotterdam je schuldenaar te overreden alsnog de portemonnee te trekken. Meer dan negen van de tien keren trekt de schuldenaar bij en komt hij over de brug met het geld. En zo’n vijf weken daarna heb jij dat alweer op je rekening staan. Een incassobureau bespaart je dus bijna altijd een zwaardere rechtsgang.

Kosten? Niet voor jou

Als het goed is, hoeft de alsnog betalende schuldenaar niet uit je klantensysteem te verdwijnen. Wellicht was hij krap bij kas of had hij andere zorgen. Een volgende keer dat hij weer om je diensten of producten vraagt, staat hij er wellicht veel beter voor. Het is altijd fijn dat financiële onrechtmatigheden worden opgelost en je je klant daarbij niet verliest. Het incassobureau Rotterdam handelt voor jou op no-cure-no-pay basis. Dat betekent dat je niets hoeft te betalen, mocht het bureau je schuldenaar niet kunnen bewegen tot betaling. En in het geval je wel je geld krijgt, hoef je het bureau ook geen commissie daarvoor te geven. De door het bureau gemaakte kosten worden in dat geval geheel verhaald op de schuldenaar.

Uiteindelijk toch betaald krijgen, maar zonder stress

Zou je niets doen en de openstaande factuur almaar laten liggen? Dan komt langzaam toch de stress naar boven. Je begrijpt niet waarom iemand z’n schulden zelfs niet betaalt nadat er soms maanden verstrijken. Na al je aanmaningen raak je moe van de situatie. Waarschijnlijk had je al eerder even contact op moeten nemen met het incassobureau Rotterdam. Dat helpt je feilloos om zo’n slepende nota te innen. En krijg je ook goede tips omtrent je debiteurenbeheer. Zo worden je financiën ontzorgd en heb jij uiteindelijk toch nog je geld.