Bij Kickstart School kun je een vreemde taal leren. Wij denken dat bijna iedereen wel graag een nieuwe, vreemde taal zou willen leren. Vaak stellen we dit uit. We hebben het immers druk met andere verplichtingen. School, werk, sport of hobby’s. Een dag heeft maar 24 uur, waardoor het leren van een vreemde taal er al snel bij in schiet. We doen het later wel. Volgende week. Misschien in de zomervakantie. Of volgend jaar misschien? We verzinnen altijd wel smoesjes om onder onze eigen doelen uit te komen. In dit artikel geven we je drie redenen waarom je juist nu moet beginnen met het leren van een nieuwe taal!

Een taal leren is goed voor je brein

We weten allemaal dat het gezond is om je brein te blijven stimuleren. Het is daarom goed om bijvoorbeeld te puzzelen of denkspelletjes te spelen, maar ook het leren van een vreemde taal stimuleert je brein op de goede manier. Doordat je jezelf nieuwe dingen aanleert, zijn je hersenen gestimuleerd. Dit heeft ook voordelen voor je dagelijks leven: door deze stimulatie zul je namelijk minder snel dingen vergeten. Over het algemeen wordt je geheugen dus beter!

Geef je carrière een boost

Wanneer je altijd al in de internationale wereld zou willen werken, is een vreemde taal leren een goede boost voor je cv. Niet alleen omdat je op deze manier meer baankansen creëert, ook zul je binnen je huidige baan meer mogelijkheden hebben tot doorgroeien. Doordat we leven in een internationale maatschappij, is de vraag naar werknemers die meerdere talen spreken en verstand hebben van andere culturen, erg groot. Naast je carrière, kun je ook je vakanties een boost geven. Omdat je de taal spreekt kun je je meer verdiepen in het land. Op deze manier leer je het land op een waardevolle manier kennen en krijg je inzicht in de leefwijze van de inwoners. Bovendien kun je gemakkelijker contacten leggen, waardoor je misschien wel vrienden voor het leven kunt maken! Het spreken van meer talen zorgt automatisch voor een groter bereik. 

Vergroot je zelfvertrouwen wanneer je een vreemde taal spreekt

Het leren van dingen geeft je zelfvertrouwen. Dit is niet anders dan het leren van een vreemde taal. Niet elke vreemde taal is natuurlijk even makkelijk om te leren, maar wanneer je de basis onder de knie krijgt, zul je al snel zien dat je er je eigen draai in vindt. Alle begin is moeilijk en het zal heus niet zonder tegenslagen gaan, maar na het leren en beheersen van de basis, volgt al snel het ene na het andere woord. Bovendien kom je al heel ver als je de basis van een taal beheerst. Je kunt mensen in grote lijnen verstaan, maar je kunt jezelf ook verstaanbaar maken. Daarnaast is het leren van een vreemde taal ook nog eens erg leuk!